INTEGRACJA PRZEZ WSPÓLNE KSZTAŁCENIE ZAWODOWE – „KASZA”

Ponownie, w ramach programu „Integracja poprzez wspólne kształcenie zawodowe”, uczestniczyliśmy w Zespole Szkół nr 2 w Dzierżoniowie w warsztatach kulinarnych: „Kasza”. Na początek dowiedzieliśmy się od pani Jadwigi Umińskiej z jakich zbóż powstają różne kasze i co będziemy z nich przygotowywać. Podzieliliśmy się zadaniami i każdy robił inną potrawę. Było w czym wybierać:

– ryż zapiekany z jabłkami

– gołąbki

– kotleciki dla osób na bezglutenowej diecie i sałatka z ogórków

– ciasteczka z mąki ryżowej

 – kaszę manną z polewą malinową

Oczywiście na koniec próbowaliśmy każdej z przygotowanych potraw. Było smacznie i wesoło.

Wiele się nauczyliśmy i bardzo się nam wszystko podobało. Już umówiliśmy się na następne spotkanie.